Junta de Confraries de Setmana Santa de Girona
ÍndexBenvingudaLa JuntaLa nostra seuNoticiesButlletíConfrariesGaleria d'imatgesAgendaDocumentacióVia CrucisEnllaçosMultimèdia
 

Confraria de Jesús Crucificat

La confraria de Jesús Crucificat es caracteritza per ser una entitat pròpia i singular formada pels manaies i per una secció de vestes.


Els primers manaies a Girona no apareixen fins l'any 1751 i es veuen per primera vegada el dijous sant a l'església del Carme, on en nombre de quatre acompanyaven el misteri del sant sepulcre.


Els Manaies a Girona tenen dues grans etapes històriques ben diferenciades la primera va des de la seva fundació fins la segona república i la segona comença l'any 1940 fins els nostres dies.


L'any 1942 el manípul era reconegut oficialment com Pia Unió. Va ser important per la Pia Unió perquè es va constituir la secció de vestes i el 1947 passava a ser la confraria de Jesús Crucificat. Formant part de la junta de confraries de la Setmana Santa de Girona.


La Confraria de Jesús Crucificat està formada per la secció de vestes i dos passos "LA CAIGUDA" i l’"ECCE HOMO".


El manípul de manaies està integrat per: Signe cavaller, quatre èquites amb llança i la Decuria de potentiors. Pel que fa a la Banda tenim el Mestre banda, vuit timbalers, quatre bombos, vuit pifres. Així com el centurió a cavall seguit de Trompeter d'ordres i el Signe de comandament. Segueixen el manípul amb les tres opiades de les que la primera optíada la forma un optió, un Signe, un manaia Infant i un conjunt de vint manaies. La Bandera i escolta així com un Infant manaia i quatre portes. Segueixen la segona i la tercea optíada que es composen com la primera optiada. Tanca el conjunt mab uns equites: Optió i quatre equites amb llança.


La seva seu està situada a l'església de Sant Lluc de Girona on es troba en exposició permanent tot el vestuari del manipul i els passos de la confraria.


   Web: www.manaies.com
   Email: manaies@girona.com

(C) Junta de Confraries de Girona

Email: juntaconfrariesgirona@gmail.com