Confraria del Davallament
Parròquia de Sant Narcís de Girona
Data de fundació:
Constituïda el 1950 per la iniciativa d'un grup de gironins d'orígen residents a Barcelona, per constituir-se oficialment en "La Hermandad de San Narciso"
Vesta
Vesta de cotó de color negre
Capa de cotó groga amb escut
Caputxa de cotó grisa
Cinturó d'espart, marró
Pas
Pas del Davallament de Jesús. Josep d’Arimatea i Nicodem desclaven pietosament Jesús de la creu i l’entreguen a la seva Mare.
Advocació / Gremi
Professionals de Girona establerts a Barcelona
Per saber-ne +
Història de la Confraria
A Barcelona; al mes de novembre de 1949, sota la presidència del Sr. Narcís de Carreras, es constitueix la Germandat de Sant Narcís, a la Parròquia de Sant Ildefons. Es constitueix com a Pia Unió, per gironins residents a Barcelona amb la finalitat d'agrupar a tots els devots de Sant Narcís, patró de Girona i la seva Diòcesis. El gener de 1952 sol·liciten al Bisbe de Girona poder assistir a la processo del Sant Enterrament del Divendres Sant, sol·licitud que els hi admet segons decret Episcopal de data 18 de gener de 1952, signat pel Sr. Bisbe i dirigit al consiliari de la Germandat, Rvnt. Narcís Saguer Vilar, i a la junta de confraries de Girona. Confeccionen un peno (el peno està escrit en català brodat en plata i amb els escuts de les dues províncies, i no sense algun problema, inicien una llarga presència danys a la Processó de Girona. L'any 1954, s'erigeix a l'actual Parròquia de Sant Narcís de Girona, la confraria del Davallament de la Creu, aprovada pel decret Episcopal de 14 d'abril. El seu objectiu principal és el d'acompanyar a la Germandat de Sant Narcís i el pas del Davallament. (Un pas compost de quatre Figures de talla de fusta í obra de l'escultor Sr. Biosca, realitzat entre els anys 1952 i 1953 en el taller de talla del Sr. Arquimbau i decorat en el taller del Sr. Jaume Sanjaume) a la processo del Sant Enterrament del Divendres Sant.Anà passant el temps i anà minvant el nombre de confrares fins a la seva nul·la presència, tot i que per iniciativa de la Junta de Confraries, el pas sortia a la processo portat per membres d'una altra confraria. Després d' un període d’absència, arribà a les mans del Sr. Josep Ministral el peno de la confraria, amb l'encàrrec de convertir-se en el seu custodi. Ell, coneixedor dels objectius d'aquell grup de gironins residents a Barcelona va decidir fer-sen responsable. Es posà en contacte amb el rector de la parròquia de Sant Narcís i amb un grup de joves, confiant que aquell grup de feligresos podien ser els continuadors de la confraria fundada per la germandat del mateix nom. La idea va arrelar de seguida i, al cap de pocs dies, ja hi havia 65 confrares inscrits, que vestia la vesta negra amb la caputxa grisa i el cinturó d'espart a la processo de l'any 1994. Aquest grup de confrares de la parròquia de Sant Narcís, formà una junta provisional per reorganitzar la confraria del Davallament redactant uns nous estatuts. El 15 de desembre es crea una junta constituent que seria ratificada com a definitiva a l'assemblea General Extraordinària celebrada el 24 de Gener de 1995, on foren aprovats els nous estatuts. Per la processo de l'any 1995 s'incorpora a la vesta una capa de color groc. Fins ara ja s'ha doblat el nombre de confrares.
El Pas
Un pas compost de quatre figures de talla de fusta obra de l'escultor Sr. Biosca, realitzat entre els anys 1952 i 1953 en el taller de talla del Sr. Arquimbau i decorat en el taller del Sr. Jaume Sanjaume