top of page
Setmana_Santa_316.jpg

Congregació de la Mare de Déu dels Dolors

Església de la Mare de Déu dels Dolors de Girona

Data de fundació:

El seu orígen es remunta al 20 de juny de 1687 en què el bisbe de Girona Miguel Pontich va concedir la llicència a l'ordre dels servites per fundar a Girona la Venerable Congregació de Nostra Senyora dels Dolors.

Vesta

Vesta de color negre

Cinturó negre

Caputxa del mateix color de la vesta

Pas

Pas de la Dolorosa. A Maria, veient al seu Fill mort, se li complia la profecia de Simeó per la qual una espasa de dolor travessaria el seu cor.

Advocació / Gremi

Gremi de ...

Per saber-ne +

Història de la Confraria

La Congregació dels Dolors de Girona fou fundada i erigida canònicament el 22 de juny de 1687, a petició del Provincial de l'Orde dels Servites Amadeu Valls, i acceptada pel Bisbe de Girona Miquel Pontich. Inicialment el lloc de culte fou la capella de l'Hospital de Santa Caterina, però per motius diversos va passar a l'oratori de la Schola Christi, a l'església de Sant Felip Neri i l'església del convent de Sant Josep. El 1703 la Sra Peronella Masdeu donà a la Congregació uns terrenys al costat del Convent de la Mercè a condició de construir-hi una capella i dedicar-la al culte de la Mare de Déu dels Dolors, quedant nul·la la donació si no es respectava. La primera pedra es va posar el 19 d'abril de 1732,  l'església es va beneïr el 4 d'abril de 1743 i l'endemà s'hi celebra la primera missa i s'hi trasllada tot el culte de la Congregació.

El Pas representa a Maria, que veient al seu fill mort,  se li complia la profecia de Simeó per la qual una espasa de dolor travessaria el seu cor.

El Pas

Descripció dels elements del pas, any de construcció, autor...

Segueix-nos a les xarxes

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
25032016 Processó (1194).JPG
bottom of page